Публикация

Група бизнесмени осигури безвъзмездно предпазни средства на медиците

Група бизнесмени осигури безвъзмездно предпазни средства на медиците

Група от 15 пловдивски бизнесмени, които наричат формированието си „Мъжкото парти от сряда“, направи днес дарение от специализирани предпазни средства за защита от COVID-19 на УМБАЛ-Пловдив.

Инвеститорите докараха със собствен транспорт в болницата 200 прозрачни предпазни шлема за лице, 1000 антибактериални сапуна и 500 многократни маски.

 

Идеята за благородния жест се родила през последната сряда. Въпреки че от въвеждането на карантината групата не провежда срещи на живо и стриктно спазва препоръките на Националния оперативен щаб, членовете й се чуват редовно. Обсъдили възможността да помогнат на лекарите, тъй като техният живот е изложен на най-голям риск от заразяване с коронавирус (COVID-19). Всички се обединили около идеята да покажат своята съпричастност към екипа на бившата Окръжна болница.

 

„Много сме благодарни за подкрепата на пловдивския бизнес. Ситуацията е тежка за всички ни, но когато си помагаме, успяваме да я преодолеем по-лесно“, коментира главната сестра на лечебното заведение Елена Симеонова.

В обстановка на пандемия няма по-необходимо и важно нещо от предпазните средства, без тях сме обречени, заявиха с признателност медици от болницата.

Коментари