Публикация

АГ отделението има нужда от защитни средства

АГ отделението има  нужда от защитни средства

Специално ушити за екипа на Отделението по Акушерство и гинекология в УМБАЛ-Пловдив маски подариха две шивашки фирми – на Айше Топал и „VIOMODA“. Собствениците ги предоставиха с пожелание медиците да бъдат здрави, защото пациентите разчитат на тях.

 

„Тези фирми редовно ни правят подаръци – до момента са ни дарили нощници и спално бельо. Винаги се интересуват от какво имаме нужда. Благодарни сме за тяхната голяма загриженост и внимание“, заяви един от водещите специалист в отделението д-р Семра Халил.

 

Тя припомни, работещите в АГ отделението са изложени на огромен риск от заразяване с опасния коронавирус, защото са на първа линия. Тук идват хора от цялата Пловдивска област, за които не е сигурно дали не са контактни на  COVID-19. Не са изследвани, но не могат да бъдат върнати и се обслужват безотказно. От началото на извънредното положение работата в отделението се е повишила 5 пъти. Затова е необходимо медиците да  бъдат оборудвани със защитни средства. Ще бъдем благодарни на всеки, който ни осигури еднократни защитни облекла, дезинфектанти и ръкавици, посочи д-р Халил.

 

Коментари