Публикация

17 станаха жертвите на COVID-19 в страната, броят на заразените мина 500

17 станаха жертвите на COVID-19 в страната, броят на заразените мина 500

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас станаха 503. Починалите вече са 17 по данни на Националния оперативен щаб.


Министерството на здравеопазването съобщи, че днес в столичната УМБАЛ „Света Анна“ са починали двама мъже, заразени с коронавирус – на 54 и на 86 години. Единият пациент е страдал от ХОББ, диабет и хипертония, а другият е бил с белодробна недостатъчност и сърдечни заболявания.


В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала 48-годишна жена. Пациентката е приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница. Била е с кетоацидоза (декомпенсиран диабет) и доказана коронавирусна инфекция. Хоспитализирана е в „Пирогов“, където е била поставена на апаратна вентилация.

През деня в страната са доказани още 5 нови случая на коронавирус

- 3 в София, 1 в Стара Загора и 1 в Бургас.
192 от хората с потвърден COVID-19 са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, 26 са в интензивни отделения и клиники.

Не е време за празници!

„Призоваваме всички българския граждани да не възприемат Цветница и Великден за празници. Не е време за празници. Не си правете регистрации в хотели. Не ходете никъде, не ходете на църковни служби. В Сеул 5000 души се заразиха на църковна служба. Останете си вкъщи“, каза председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.


Той изтъкна, че въведените мерки в страната дават добър резултат - наблюдава се плавно покачване на броя на заразените.

Коментари