Публикация

Почина ендокринологът доц. Владимир Христов

Почина ендокринологът доц. Владимир Христов

След продължително боледуване почина известният български ендокринолог доц. Владимир Христов.  Той бе един от най-авторитетните наши специалисти по ендокринология, нефрология и вътрешни болести.

 

Завършва медицина през 1969 г., след което работи в Клиниката по нефрология на Болница на "Царица Йоанна-ИСУЛ". От 2001 до 2009 г. е ръководител на  Клиниката по ендокринология в Александровска болница. От 2010 г. е медицински директор на МЦ "ПРОВИТА". 

Бил е национален консултант по ендокринология.  Специализирал е в Германия, САЩ, Дания, Италия. 

 

Във фокуса на професионалните му  интереси са захарният диалет, затлъстяването, диалетната нефропатия и особено ранната диагноза на диабета и превенцията му.  Има над 300 научни публикации в наши и чужди медицински издания. 

 

През 2006 г. получава наградата на МУ-София, за научна и преподавателска дейност на името на проф. Константин Чилов, а през 2007 г. - награда за най-добър ендокринолог.

 

Поклон пред паметта му!

Коментари

Поклон пред паметта на доцент Владимир Христов! Загубата е голяма не само за близките му, но и за пациентите и за тези които се учехме от него. Поклон!

Светла памет на големия учен-специалист ендокринолог,известен у нас и в чужбина,наш учител !Поклон :Доктор Людмила Костова-Враца