Публикация

Докъде стигна преструктурирането на варненския онкодиспансер?

Варненският онкодиспансер "Д-р Марко А.Марков" става Комплексен онкологичен център.


Преструктурирането на варненския онкодиспансер "Д-р Марко А.Марков" върви с пълна сила.
Това заяви пред Хелт медия изпълнителният директор на здравното заведение д-р Господин Игнатов.

"След решението на собственика документите на диспансера за смяна на името в Комплексен онкологичен център са в търговския регистър. Към 23 септември ще излезе решението, ще бъдем записани с новото име. След това ще уведомим здравно министерство, че сме си сменили названието, и до края на октомври ще искаме разрешение за смяна на лечебна дейност. Т.е. ние ще продължим да правим същото както и досега, но просто ще минем под друго име", поясни д-р Игнатов.

Според него не е възможно диспансерът да мине под шапката на Университетската болница "Света Марина".
"Ние сме общинска, а не държавна собственост и сливането зависи от съгласието на варненския Общински съвет", изтъкна директорът на здравното заведение.

Д-р Господин Игнатов смаята още, че по-добрият вариант е диспансерът да си остане самостоятелен онкологичен център, защото "университетската болница е много далеч от онкологията във всичките си показатели, включително и лъчетерапията".

"Те нямат нито един лъчетерапевт, броят на онколозите е 5 към 1 за нас, а така е и по отношение на химиотерапевтите. Пък и не виждам смисъл от такова сливане. Но това е само мнение, както и на екипа ми", попълни д-р Игнатов.

Коментари