Публикация

Лекари и политици в подкрепа на проф. Красимир Иванов

Около 1200 подписа в подкрепа на отстранения директор на Университетската болница „Света Марина” във Варна проф. Красимир Иванов са събрани от работещите в лечебното заведение.


Те излязоха с единна декларация, в която заявяват, че изразяват по непоколебим начин своето възмущение от освобождаването на проф. Иванов.

„Проф. Красимир Иванов със своите качества на здравен мениджър трансформира лечебното заведение от западащо в миналото в модерна университетска болница, която въвежда световните технологии, чрез които се бори за всеки човешки живот”, се посочва в декларацията, подписана от граждански организации.

Десетки лекари и медицински сестри оказаха своята подкрепа и като присъстваха на пресконференция, дадена в защита на професора от бивши варненски политици - Яни Янев, Анелия Атанасова, Христо Кирчев, Стелиян Гроздев, доц. Станка Маринчева, проф. Димитър Камбуров.

На 13 септември със заповед на министъра на здравеопазването проф. Красимир Иванов беше освободен като член на съвета на директорите на болница „Света Марина”. Причината - проф. Иванов не е уведомил МВР за прострелян пациент.


Коментари