Публикация

Китайска арт трупа в подкрепа на децата с церебрална парализа у нас

Световноизвестната китайска арт трупа на хора с увреждания, която ще представи за първи път в България феноменалното си шоу „My Dream”, се включи в българска благотворителна акция.


Организаторите на събитието ще дарят част от средствата за кампанията на Столичната община „В подкрепа на деца с церебрална парализа”.

Целта е да се подпомогнат деца, страдащи от това заболяване, като със събраните приходи от кампанията ще се закупят технически помощни средства за тях.

Благотворителността винаги е била част от успешния път на трупата. През 2004 г. с подкрепата на китайското правителство тя създава фонд, като със средствата, заделени от представленията, подпомага други хора в неравностойно положение. Изразходвани са 5,34 млн. йени и 400 000 долара за финансиране на благотворителни проекти предимно за възстановяване на щети от природни бедствия, в помощ на гладуващо население в различни държави, за борба с тежки заболявания и инфекции в Африка и за образователни програми.

Гостуването на трупата у нас и спектакълът „My Dream”, който ще се проведе на 1 октомври от 19:30 часа в НДК, са част от едно послание - „Избери да мечтаеш” - напомнящо ни да мислим отвъд рамките и ограниченията, да ценим и празнуваме живота всеки ден.
Тази сила и стремеж към съвършенство и красота превръщат хората с увреждания в трупа-феномен на световната сцена, които до този момент са посетили повече от 60 държави.

Уникалният спектакъл в София ще пренесе българските зрители в приказната страна на източната култура. Те ще могат да се насладят на майсторските изпълнения на главните актьори и техните най-ефектни сцени, сред които е хилядоръкият Бодхисаттва, златно божество, претворено от 21 танцьори със слухови увреждания.

Коментари