Публикация

Тервел Пулев става доброволец в борбата с коронавируса в УМБАЛ „Софиямед“

Тервел Пулев става доброволец в борбата с коронавируса в УМБАЛ „Софиямед“

Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в УМБАЛ „Софиямед“.

Боксовият ни шампион ще помага в Oтделението по спешна помощ

на университетската болница, като участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипът и пациентите имат нужда.


„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Пулев пред екипа на „Софиямед“.


В звеното, цялото лечебно заведение и университетския медицински комплекс се спазват всички разпоредби на Националния щаб за борба с коронавирус, Министерството на здравеопазването и Столичната регионална инспекция, гарантиращи безопасността за провеждане на диагностика и лечение на пациентите.

Тервел Пулев ще се включи именно в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти

в лечебното заведение под надзора на екипа на „Спешно отделение“ и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

 

За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни - и в професионален, и личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани, коментира д-р Христов.

При нужда, към доброволческата дейност в „Спешно отделение“ на „Софиямед“ към Тервел Пулев е заявил желание да се присъедини и претендентът за световна титла в тежка категория на IBF и негов брат - Кубрат Пулев.


Тервел Пулев започва работата си в звеното по „Спешна помощ“ от днес.

Коментари

Голяма работа