Публикация

Приложение помага за овладяване на COVID-19 в квартала ни

Приложение помага за овладяване на COVID-19 в квартала ни

Безплатно мобилно приложение се включва в борбата срещу разпространението, проследяването и овладяването на коронавируса у нас. Зад благородната кауза застава и Българският лекарски съюз.

Платформата се казва iHELP и повече от 6 години помага на над 8500 българи да оказват помощ

на изпаднал в беда до пристигане на екип на Спешна помощ. В света от услугата се възползват близо 40 000 души. Заради настоящата ситуация създателят й Христо Христов надгражда iHELP така, че здравите, потенциално болните, както и тези с вече установена зараза на COVID-19 да споделят как се чувстват, каква е симптоматиката им, ако има такава, както и да създават свое виртуално досие. Допълнителен мониторинг и намаляване на стреса за потребителя – това е крайната цел, която Христо си поставя.


За да я изпълни, той добавя

функционалност, която показва в реално време колко от потребителите на iHELP около нас са споделили своите симптоми

– дали са напълно здрави, в начален стадий на болестта или в тежко състояние. Чрез виртуалната карта можем да проверяваме на колко безопасно мястo се намираме в момента, като радиусът може да бъде променян – от 1 км до 10 км. Освен че можем да наблюдаваме какво се случва в квартала, в който се намираме в момента, можем да правим същата справка и за цялата страна през виртуалната карта.


Колкото повече потребители ежедневно отбелязват своята симптоматика в приложението, толкова по-реална визия ще придобиват за случващото се около тях. Както те, така и лекарите.


Председателят на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров коментира: „Във времената, в които всеки трябва да стои у дома си, независимо дали е болен, или не, от изключителна важност е обществото да бъде спокойно и сигурно, че има достъп до адекватна медицинска помощ, без да поставя останалите в риск от разпространение на COVID-19. Приложението позволява да бъде така доразработено, че при желание от страна на медицинското съсловие то да получава обобщена информация в реално време как се разпространява заразата из страната, в кои области, както и с каква тежест“.

 

Приложение помага за овладяване на COVID-19 в квартала ни

 

 

Как работи iHELP?

Приложението е налично и безплатно в онлайн магазина на Google за устройства с Android, а до дни – и в този за потребителите с операционна система на IOS.
Чрез бързо меню, посветено на коронавируса, всеки потребител ще може да отбелязва как се чувства. Всичко това се записва в персонално досие, което се пази в специална база данни, която при нужда да може да предоставя на лекуващия си лекар. Освен основни симптоми като вид на кашлицата, отделяне на секрети и температура, всеки ще може неограничен брой пъти да отбелязва изменения в симптоматиката си, измерване на пулс, кръвно налягане, брой вдишвания. Приложението вече е интегрирано успешно в Словения.

iHELP

АЙХЕЛП БЪЛГАРИЯ ООД е технологична стартъп компания, създател на мобилното приложение iHELP.


iHELP изгражда мрежа за взаимопомощ и обединява семейства, приятели, професионални спасители, доброволци при нужда от спешна помощ. Мобилното приложение намалява времето за реакция при оказване на първа помощ до 10 пъти спрямо времето за пристигане на линейката. При подаване на сигнал чрез приложението мигновено се активира обаждане до 112, алармира се семейството и приятели на нуждаещия се, както и всички iHELP спасители в радиус 500 м.

Какво постигнахме досега?

  • 8500+ активни потребители на системата ни за България;
  • 39 000+ активни потребители на системата ни в Европа;
  • 4500+ обучени хора по първа помощ в България;
  • 3 спасени човешки живота;
  • 700+ спасени живота в Европа.

Приложение помага за овладяване на COVID-19 в квартала ни

Видео, което показва как точно се въвежда симптоматиката, свързана с коронавируса, може да изтеглите от тук: https://we.tl/t-ogqqyJ4Cui

Линк към уебсайта: www.ihelp-bulgaria.com
Линк към Google app store: https://play.google.com/store/apps/details?id=si.ihelp.android
Линк към Apple app store: https://apps.apple.com/app/id992923828

Коментари