Публикация

За разумната диета няма сезон

Умерената диета, която не разчита само на глад, и разумният контрол на теглото нямат сезони. Никога не е късно да вземеш решение да свалиш килограми.


Това каза пред health.bg проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика, и поясни: „Досега бяхме във ваканция, на ол инклузив на морето. Отидохме елегантни, върнахме се 3 килограма повече. Сега е моментът да ги свалим”.

Според проф. Байкова какъвто и хранителен режим да изберем за редукция на теглото си – въглехидратен, белтъчен и т.н., той не бива да бъде прилаган повече от две седмици, без да е проведена консултация със специалист. В противен случай има риск сериозно да се навреди на здравето и на имунната устойчивост на организма.

„Няма човек, който е решил да се справи сам с много високото си наднормено тегло, без да е повлиял негативно на здравето си – било то на черния дроб, на жлъчката, бъбреците, стомашно-чревния тракт, на централна нервна система”, подчерта диетоложката.


За ролята на храненето през есента при укрепването на имунната система четете по-късно в интервюто с проф. Донка Байкова.

Коментари