Публикация

Новите предизвикателства след пандемията

Новите предизвикателства след пандемията

ЛОТ КОНСУЛТ организира нов безплатен уебинар с лектори от Италия, Гърция и България 

 

Проучванията показват, че бизнесът в различни сектори успява да се адаптира към живота след извънредната ситуация. В някои браншове това е реорганизация на работния процес, в други – пренареждане на приоритетите, създаване на нови стратегии или дори обмисляне за пускане на нови продукти и услуги. Едно обаче е сигурно – вниманието към здравето и безопасността на работното място ще остане завишено и ще заема все по-голямо място във вътрешните комуникации, правила и административен ред на компаниите.

 

Условията на извънредно положение наложиха внедряване на ефективна политика за управление на здравето и безопасността при работа. Хигиената, мерките за ограничаване на заразата и грижата за здравето на служителите и в условия на работа от разстояние промениха философията на много компании.

 

Какво точно означава това и как продължаваме след пандемията?

 

Безплатен уебинар, организиран от първата българска компания по здраве и безопасност, която консултира Европейската служба за външна дейност (ЕЕАS) в Брюксел и нейните 143 Делегации на ЕС в цял свят – ЛОТ КОНСУЛТ, ще се проведе онлайн в петък 24 април от 15:00.

 

Събитието е подкрепено от HR IndustryИталианска търговска камара в БългарияБългаро-румънска търговско-промишлена палатаБългаро-черногорска търговско-промишлена палатаМаркетингова агенция 3CONСоциална платформа „Здравето има значение“b2bmedia.

 

За първи път събитието по темата ще представи международни експерти по безопасност и здраве при работа от България, Гърция и Италия, които ще споделят своя опит за ограничаване на заразата и излизане от трудната ситуация.

 

Лекторите са:

 

инж. Стефан Барбоса - управител на ФРАРЕГ, Италия. Компанията е лидер на италианския пазар с над 30-годишен опит в консултантските и обучителните услуги в областта на безопасните и здравословни условия на труд, трудовата медицина, системите за управление и поверителност на данните.

 

 

инж. Георгиос Ефтимиу - управител на BIOSAFETY S.A., Гърция, и съосновател на E&K Blockchain QHSE ltd. - компания, която предлага усъвършенствани услуги за здраве и безопасност на труда, качество и околна среда, с цел включване на нови цифрови технологии в областта на услугите за бизнес консултации. Повече от 19 г. неговата професионална кариера е посветена на здравето и безопасността при работа във всички индустрии.

 

д-р Радостина Герасимова – лекар по трудова медицина, експерт и лектор по безопасност и здраве при работа с над 20-годишен опит. Член на екипа на Лот-Консулт от 2001 г. Професионалните й интереси са в сферата на оценката на риска, колективните и лични предпазни средства, ергономия на работните места, превенция на трудови злополуки.

 

Деница Андонова- сертифициран специалист по корпоративен уелнес, организационен и позитивен психолог, HR, кинезиолог, сертифициран К-Power инструктор, цветотерапевт, специалист и инструктор по Неврографика – арт терапия. Основател на How thrive – приложение за създаване на позитивни навици и съзнание за процъфтяване и на Фондация за психично здраве и благоденствие „Процъфтяваща България“. Докторант по корпоративно благополучие.

 

Участниците в уебинара ще могат да задават своите въпроси по всяка една от ключовите теми, разглеждащи предизвикателствата и пътищата за нови възможности пред предприятията след края на пандемията. Ще бъдат засегнати следните теми:

  • Как да оценяваме риска за работещите от заразяване и разпространение на коронавирус? Рискови групи и застрашени лица.
  • Какви са спецификите при провеждане и документиране на извънреден инструктаж за работещите в условията на lockdown и пандемия? Информираност, разгласяване и осъзнатост на работното място. Инструкция за действие в предприятието при идентифициране на заболяло лице.
  • Кои са особеностите при управлението на отпадъците във връзка с превенцията от коронавирус инфекция в предприятието?
  • Кои са стресовите фактори и техники за управление на стреса на работното място (в предприятието или вкъщи)? - Ще покажем практични техники за освобождаване от емоционален стрес и практични насоки за подобряване на имунната система.

Уебинарът е насочен към собственици и служители на малки и средни компании, специалисти по здраве и безопасност, специалисти по човешки ресурси, административен персонал и всички, за които извънредната ситуация промени работния процес и атмосфера.

Регистрирайте се тук.
 

Коментари