Публикация

Стилът и чувството за хумор правят мъжете по-неустоими

Все по-често убедителни доказателства навеждат на мисълта, че единственото нещо, от което се нуждаят мъжете, за да впечатлят една жена, са парите. За да опровергаят това пошло твърдение, три големи сайта - Men’s Health, BestLifeOnline и Opinion Research Corporation, обединяват сили и провеждат свое собствено независимо проучване.


В него вземат участие 1000 жени на възраст между 21 и 54 години, които са помолени да отговорят на въпросите от два анкетни панела.

При финалните резултати най-желаните мъжки качества и черти са подредени според процента на жените, които са ги класирали в челната десетка. Генералният извод от експеримента е, че нежните създания оценяват по-високо мъжките характеристики, свързани с личната индивидуалност, отколкото тези, отнасящи се до физическата атрактивност.

Ето и подробните резултати:

Топ 5 на чертите в характера

84%
Вярност

Осем от всеки десет жени категорично поставят верността в Топ 10 на качествата, които намират за привлекателни в един мъж. Женската склонност към дълготрайно обвързване е биологически обоснована. Тя е продиктувана от нуждата да създадат подходящи  условия за нормалното отглеждане на потомство. Мъже, уверявайте (при това често) вашите половинки, че нямате намерение да си тръгнете от тях.

75%
Надеждност

Три от четири жени казват, че търсят мъж, който е склонен да поема ангажименти и да ги изпълнява. Мъже, бъдете отговорни – дори когато става въпрос за правенето на такива дреболии като покупката от магазина на определен дресинг за салатата на любимата.

67%
Любезност

Невръстните девойки може и да си падат по „лоши момчета”, но по-зрелите представителки на нежния пол се впечатляват от доброто отношение към тях, защото то провокира увереността им.

66%
Честност

Ако имате куража да казвате истината в очите, за жената това означава, че имате смелостта и да се захванете с една дълготрайна и сериозна връзка. Дребните битови послъгвания са допустими от време на време, но в никакъв случай не лъжете за наистина важните неща във вашата връзка.

51%
Бащински качества

За да си добър баща (или евентуално да имаш потенциала един ден да се превърнеш в такъв), трябва да притежаваш няколко основни качества. Първо, да си добър модел за подражание, второ, да си търпелив и трето – да си грижовен. А това са все плюсове, които жените ценят високо у един мъж.

Топ на 5 на личностните качества

77%
Чувство за хумор

Според жените в изследването на Men’s Health, BestLifeOnline и Opinion Research Corporation способността да се присмиваш на напрегнатите и стресови ситуации в ежедневието е задължително качество за всеки истински мъж. Бонус е, ако успееш да разсмиваш и самите тях.

55%
Интелигентност

Всяка жена с удоволствие би се фукала със своя разговорлив, ерудиран и интересен мъж. Адамовците, които нямат проблеми с разрешаването на практически ситуации, карат жената да се чувства сигурна. Освен това мъж, който постоянно се стреми към развитие и усъвършенстване, никога не е скучен.

46%
Пламенност

Защо жените си падат по музиканти? Защото рок звездите горят на сцената и непрекъснато демонстрират наяве своите емоции. Дамите харесват мъже, които не крият чувствата си, защото не са свикнали да виждат това у представителите на силния пол. Мъже, демонстрирайте силен интерес към някакво ваше хоби - било то риболов, кану-каяк или импресионистично изкуство. Това е доказателство, че сте способни да проявявате заинтересованост и към нещо друго освен към самия себе си.  

41%
Увереност

Мъж, който се чувства на мястото си, дава добър пример на своята половинка. Показвайки, че може да се справи с непознати хора или ситуации, мъжът изпраща сигнали на жената в своя живот, че тя също не бива да се страхува от нищо.

38%
Щедрост

Това качество е по-важно за жените над 35, отколкото за тези под въпросната възраст. Щедростта обаче не означава да се изръсите с баснословна сума за вечеря в четиризвезден ресторант. Това, за което жадува жената, е готовността ви да й отделите колкото се може повече от скъпоценно си време.

Топ 5 на практическите умения

53%
Способност за слушане

Внимание! Една жена ще се чувства наистина спокойна, ако знае, че нейният мъж ще остави по всяко време своя любим BlackBerry и ще се спре, за да я изслуша. Вълшебните думи са: „Тук съм. Разкажи ми всичко”.

48%
Романтичност

Романтиката въздейства върху дясната, по-малко логична част от женския мозък. Няма жена, която да не си мечтае за мили жестове, от които краката й да се подкосят. Чрез проявите на романтика мъжете разкриват пред своите любими същества една по-нежна и по-уязвима страна от себе си. А това дамите намират за крайно неустоимо.

35%
Виртуозност в леглото

Жената знае, че мъж, който се грижи добре за нея в леглото, ще прави същото и извън него. И само още нещо, мъже - вашият ентусиазъм към тялото на нежното създание до вас е дори по-важен от майсторските ви сексуални техники.

23%
Гответе, чистене и т.н.

Вашата самостоятелност означава, че няма да очаквате от половинката си да се грижи за вас така, както го е правила скъпата ви майка. Мъже, научете се да приготвяте добре една-две убийствени закуски и вечери и всичко ще бъде наред.

21%
Потенциал за печелене на пари

Една от пет жени в проучването е посочила, че преуспяването в кариерата допринася значително за сексапила на един мъж. Ако демонстрирате често своя талант и способността си да преследвате и постигате целите си, давате необходимата увереност на жената, че ще можете да се грижите подобаващо за бъдещото си семейство.

Тoп 5 на характеристики, свързани с външния вид
30%
Чувство за стил

Начинът, по който се обличате, дава отражение и върху жената, с която сте. Тя знае, че мъж, който е наясно как да съчетава ризите и вратовръзките си, ще обръща заслужено внимание и на нейните собствени добри попадения в облеклото. Кой не обича да получава комплименти от любимия мъж?

26%
Хубаво лице

Науката на привличането, която е била изучавана в продължение на векове, смята, че тайната на красотата се крие в симетрията. При международни изследвания пък жени от различни култури посочват широката брадичка, високите скули и големите очи като най-привлекателните черти в един мъж. Ако някое от тези неща ви липсва, има един добър и изпитан начин да подобрите своя външен вид - усмихвайте се!

15%
Височина

Висок, мургав и красив мъж е идеалната комбинация за много жени. И все пак, ако не сте такъв, това не означава, че нямате шансове да привлечете вниманието на противоположния пол. Жените твърдят, че обичат да се чувстват малки, когато застанат до своя мъж, но за това не е нужно да сте двуметров гигант. Проблем с височината евентуално би имало само ако  дамата на сърцето ви стърчи с няколко глави над вас.

13%
Мускулна маса

Мъже, прекарвайте повече време пред огледалото в банята, отколкото пред това във фитнес залата. Три пъти повече жени си падат по гладко обръснатите мъже, отколкото по мускулестите мъжаги. Солидната мускулатура позволява да държите настрана съперниците си, но за жените цялостният ви външен вид е много по-важен от размера на бицепсите.

13%
Атлетичност

Жените виждат в добре сложеното и поддържано тяло доказателство за дисциплината и самоконтрола на неговия притежател.

Коментари