Публикация

Как да останем млади в шест стъпки

През последните години медицината постигна голям напредък в областта на борбата срещу остаряването. Открити бяха пътища за блокирането и дори премахването на много от симптомите, свързани със стареенето.


Сега старите хора имат възможност да живеят пълноценно собствения си живот, а не само да съществуват.
 
Какво трябва да се прави? Ето един план от 6 прости стъпки, с които може да се започне:

Стъпка 1: Приемайте по-малко калории, за да запазите младостта си по-дълго. Наблегнете на протеините. Яжте екологични яйца, риба и месо.

Стъпка 2: Ежедневно приемайте витамини - А, B6, C, D, E, и калций, фосфор, цинк, ниацин и магнезий.

Стъпка 3: Приемайте антиоксиданти. Хората с високи стойности на антиоксиданти в кръвта изглеждат по-млади. Най-добре е да се взима комплексен антиоксидант с витамини А, С и Е, алфа липоева киселина, коензим-Q10, лутеин и ликопен.

Стъпка 4: Поддържайте ниско ниво на хомоцистеин (рисков фактор за инсулт и инфаркт) в организма, който ускорява процеса на стареене. Проверявайте стойностите си – те трябва да бъдат под 8. Хомоцистеинът се понижава с приемане на фолиева киселина, рибофлавин и триметилглицин.

Стъпка 5: Правете подходящи физически упражнения. Тренирането на силата и подвижността е важно във всяка възраст. Изкачването по стълбите е много добро средство срещу стареенето. Силовите упражнения трябва да са кратки. В противен случай вредата за сърцето може да е по-голяма от ползата.

Стъпка 6: Не забравяйте най-мощното средство срещу остаряването – хормонът на растежа. Той засилва енергията, сексуалните възможности, укрепва мускулите и костите, заглажда бръчките, повишава имунната система и настроението, подобрява нивото на холестерола и зрението.

Коментари