Публикация

Първи успехи на озонотерапията при COVID-19

Първи успехи на озонотерапията при COVID-19

Озонотерапията е новото “откритие” в терапевтичния арсенал срещу Covid-19. Става дума за вид лечение с активен кислород, чиято цел е общото стимулиране на имунитета. Вече се прилага и при пациенти с коронавируса в САЩ и Испания, като съобщенията са за много добри резултати.

Клиника в Испания включи озонотерапията в протокола за лечение

Клиниката Nuestra Señora del Rosario в Ибиса (на снимката по-долу) е първата в Испания, използваща озоновата техника при лечение на пациенти с Covid-19. „Много пациенти, при които се обмисля интубация и свързване към механична вентилация, успяват да я избегнат благодарение на озоновата терапия. Подобриха се до степен, че не изискват повече кислород само след няколко лечебни сесии.“ Това става ясно от прессъобщение на клиниката. В България също има лекари, които прилагат озонотерапия. Очаквайте коментар от д-р Димитър Лазаров, който работи по този метод от 3 години!

 

Лекарите там уточняват, че наблюдават подобрения при пациентите само след 2 или 3 лечебни сесии. Озонотерапията подобрява насищането с кислород на тъканно ниво, като така намалява възпалителния отговор в организма на пациентите.

Италия и Китай също прилагат пилотно озон

В университетската болница Santa María della Misericordia в Удине, Италия,  озонотерапия е приложена на 36 пациенти с пневмония от Covid-19. Всички те са с дихателна недостатъчност. Само 3% от тях впоследствие стигат до интубация в сравнение с обичайните 15%. При  интубираните пациенти има висока смъртност, затова отменянето й е успех, който заслужава да се подчертае. В Китай също се провеждат четири клинични проучвания и междинните резултати са обнадеждаващи.

Лекари: Всички пациенти с COVID-19 в болница, трябва да се лекуват така

„В Испания само ние започнахме да прилагаме озонотерапия със задължителното разрешение на Комитета по качеството на болничния център, а резултатите бяха впечатляващи, - казва д-р Алберто Ернандес, помощник лекар по анестезия и реанимация в Клиниката Nuestra Señora del Rosario в Ибиса - Регистрирахме клинично изпитване, но искаме да кажем на света, че озонът е много ефективна и полезна терапия при тези пациенти и незабавно трябва да го включим в лечението им.“

Д-р Жозе Баеза, президент на Испанското дружество по озонова терапия и вицепрезидент на Световната федерация по озонотерапия, е на мнение, че всички хоспитализирани пациенти трябва да получават озонотерапия, тъй като ползата е очевидна, а и тя няма значителни странични ефекти. Допълва, че казва това с оглед липсата на ефективно лечение или ваксина, а ситуацията в момента е спешна.

След първата сесия нивата на феритина започнали да спадат

Първата употреба на озонотерапия е била разрешена в Клиниката на 4 април 2020 г. Пациентът е 49-годишен мъж, приет в интензивното отделение. Влошавал се бързо, като се нуждаел от кислород в най-високата концентрация. Лекарите вече обмисляли интубация и апаратна вентилация. Изненадващо още само след първата сесия озонотерапия подобрението е значително и подаването на кислород е намалено.

 

По думите на д-р Алберто Ернандес подобрението на пациента още след първата сесия с озон било грандиозно. Дихателната му честота се нормализирала, а нивата на кислорода му се увеличили.  Лабораторните стойности на феритина, който се използва като прогностичен маркер при COVID-19, не само спрял да се покачва, но и значително спаднал. Този спад продължил и през следващите дни. Този първи успех ни насърчи да го прилагаме на други пациенти, при които наблюдаваме същото подобрение като при първия пациент, поясняват лекарите от Ибиса.

 

Редактор Илияна Ангелова

Източник: https://theibizan.com/

Коментари

Здравейте! Бих искала да ви информирам, че има и нов метод за озонотерапия, с микрокапсулиран озон, който се приема орално с вода, преминава стомаха и в дванайсетопръстника, началото на тънките черва озонът се освобождава от микрокапсулата и полимфата достига до кръвта. Продуктът е PREMIUM60 под формата на ампули. При тежки заболявания дава много добри резултати в съчетание с досегашните методи.
Благодаря! Надявам се да е от интерес.