Публикация

Озонотерапията - показания и начини на приложение

Озонотерапията - показания и начини на приложение

Д-р Димитър Лазаров е един от малкото специалисти в България, които практикуват озонотерапия. Прави това от 3 г., но по света имат 100 г. опит с нея. Озонотерапията вече се прилага в Италия, Испания и САЩ при болни от коронавирус COVID-19 и то с голям успех. Публикации в престижни медицински сайтове доказват ползата от озонотерапията при тежко болни от COVID-19, като при тях не се стига до интубация след процедурата. Озоногенератор произвежда терапевтични дози озон, който се въвежда в организма по различни начини:

 

·         венозно;

·         ректално;

·         инхалационно; 

·         перкутанно (инжекционно).

 

При венозното приложение строго стерилно се взема около 200 мл кръв.  Тя се озонира и се въвежда обратно. Другият начин, който се практикува от много малко специалисти по света и д-р Лазаров е сред тях, е така наречения метод  DIV OZОNE (директно въвеждане на озон във вената). Той се пракикува и от д-р Робинс в Ню Йорк. Правя това със специален протокол, досега съм лекувал  пациенти без никакви странични ефекти, посочва д-р Лазаров. При ректалното приложение озонът се въвежда чрез специална тръба в дебелото черво. По този начин озонът бързо навлиза в кръвта през лигавицата на дебелото черво. Този метод е много подходящ при имунодефицитни състояния, тъй като 70 % от имуно-компетентните клетки се намират в дебелото черво.

 

Озонотерапията помага при различни заболявания. Когато организмът се снабди с активен кислород, не молекулен, се активират всички органи и системи на клетъчно ниво. Една от основните причини за много заболявания е хипоксията - недостиг на кислород в тъканите, подчертава д-р Лазаров. 

 

Стандартният курс се състои от общо 10 процедури, прилагани през ден. При онкологични диагнози се изисква повече търпение, там се правят много повече процедури. За директното приложение е нужен само озоногенератор, спринцовка и игла. За другите видове приложения са нужни консумативи, лекарства, които не позволяват на кръвта да се съсири. Тези медикаменти не се намират в нашите аптеки, поръчват се от чужбина. 

 

Намира приложение основно за:

Модулира имунната система, помага както при свърхактивна имунна система (автоимунни заболявания), така и при слаб имунитет (ХИВ,чести вирусни и бактериални инфекции и  др.). Моите пациенти не боледуват от вирусни заболявания вече 3 години, заключава лекарят.

 

Автор Илияна Ангелова

Коментари