Публикация

8 начина за стопяване на коремните тлъстини

Сутрин ставате, обличате се за работа и се оглеждате за последно в огледалото, но нещо не одобрявате как линията на ризата или сакото ви се изкривява в областта на корема. По принцип нямате проблеми с килограмите, но въпреки последната диета все още се открояват мастните натрупвания около талията.


Предлагаме ви 8 лесни метода за премахване на тези „натрапници” – коремните тлъстини:

1. Спортувайте и се хранете правилно

Всяко поредно изследване потвърждава, че балансираната диета, която е богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни и бедна на мазнини и рафинирана захар, както и редовните физически упражнения помагат за стопяването на подкожните тлъстини и на мазнините, които се натрупват около коремните органи и причиняват висок холестерол, сърдечни болести и диабет тип 2. Освен че се отслабва, при редовен спорт се свиват и мастните клетки в стомаха.
 
2. Поддържайте здравословно тегло

Отслабването в областта на корема не е лесно, но освен това не е и достатъчно. Трябва да намалите и цялостното си тегло, за да намалите риска от сърдечни болести и рак. Коремът може да спадне с подходящи упражнения, но ако запазите свръх тегло, коремните органи ще си останат скрити под слой тлъстини.

3. Избавете се от стреса

Учените изследват връзката между стреса и коремните тлъстини. Смята се, че при повишаването на нивото на кортизола в кръвта при стрес инсулинът в организма засилва натрупването на тлъстини в корема и апетита към мазни и сладки храни. Опитайте да намалите стреса с йога упражнения, с приятна музика, развлекателни книги, весели филми.

4. Откажете се от алкохола и цигарите

Грешите, ако си мислите, че цигарите поддържат линията ви. Както пушенето, така и пиенето на алкохол повишават нивото на стресовия хормон кортизол в организма.

5. Спортувайте с личен треньор

Фитнес програмата е по-резултатна, когато се изпълнява под наблюдението на личен треньор. Той ще определи необходимия за вас режим и ще ви насочи към точните упражнения, които са ви необходими, за да постигнете желаните резултати. А колкото по-бързо постигнете резултати, толкова по-силна ще бъде мотивацията и активността ви.

6. Обикнете японската кухня
 
След опити с животни японски учени откриха, че веществото фукоксантин, което се съдържа в кафявите водорасли, намалява тлъстините и води до загубата на 10% от телесното тегло. Учените вярват, че водораслите имат същия ефект и при хората. Яжте супа мисо или салата от морски треви.

7. Пазете се особено от трансмазнините

Трансмастните киселини, които се съдържат в много готови храни, се свързват със сърдечните болести и освен това те незабавно се натрупват по корема. Проучване открило, че тези киселини не само образуват мазнини в корема, но и пренасочват към него мазнините от другите части на тялото.

8. Не вярвайте 100% на рекламите

Американско проучване установило, че  рекламираните скъпи уреди  не са по-ефективни (понякога са и по-лоши) от старомодната гимнастика. Включете в програмата си изпитаните физически упражнения: каране на колело, лицеви опори, упражнения на лост.

Коментари