Публикация

400 пакета с хранителни продукти в подкрепа на медици и близките им под карантина

400 пакета с хранителни продукти в подкрепа на медици и близките им под карантина

За месец от старта на кампанията „Заедно ще се справим“ 400 медици и техните семейства, поставени под карантина, получиха хранителни продукти. През изминалите няколко дни помогнахме на колегите от Пазарджик и Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Александровска“.

Докосна ни трогателната история на дядо Въло, пенсиониран фелдшер от с. Добролево, който дари цялата си пенсия

за да помогне на своите колеги от Видин, борещи се с коварната болест. За добрината си дядо Въло получи хранителни продукти, лекарства и лични предпазни средства, дарени от Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и ОЕБ „Шалом“. Те му бяха занесени от д-р Анани Тошев от Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска”, който през 2017 г. оперира доблестния възрастен човек и му помага да вижда света отново.

 

Кампания "Заедно ще се справим"

Тази седмица кампанията „Заедно ще се справим“ продължава с дестинация Пазарджик

като се очакват и още заявки от болниците в страната.


В рамките на инициативата „Заедно ще се справим”, която е организирана от Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Организацията на евреите в България „Шалом“ и десетки доброволци, успяхме да помогнем на наши колеги в София, Пазарджик, Пещера, Кърджали, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Шумен, Сливен, Кюстендил, Пловдив и Видин.
Благодарим на всички, които ни помагат и подкрепят.

Кампанията „Заедно ще се справим“ продължава

В централата на БЛС се подават заявки от болниците в страната и ежедневно доброволци доставят хранителните пакети до поставените под карантина медици и техните близки. Продължава и набирането на средства, с които да се подпомогнат възможно най-много нуждаещи се.

 

В помощ на лекарите на първа линия

 

Средствата мога да бъдат преведени по сметката на БДО:


Банка: Уникредит Булбанк
IВАN: BG95UNCR70001523206626
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение КОВИД 19

 

Коментари