Публикация

Бойко Борисов: Мерките срещу COVID-19 у нас са най-либерални, съобразени са с народопсихологията

Бойко Борисов: Мерките срещу COVID-19 у нас са най-либерални, съобразени са с народопсихологията

снимка: БГНЕС

 

Мерките, които бяха взети у нас в борбата с COVID-19, са навременни, точни, прецизирани и съобразени с народопсихологията. На практика ние имаме най-либералните мерки в Европа.


Това каза премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на изслушването му от депутатите.


„Мерките са съобразени изцяло с препоръките на Световната здравна организация. Затова създадохме Националния кризисен щаб с най-добрите специалисти“, изтъкна премиерът Борисов, цитиран от Нова телевизия.


И подчерта, че по данни на Европейския център за контрол на заболяванията към момента

България е на първо място по най-малък брой заболели на 100 000 души население

На въпрос на БСП за плановете на властта за излизане от икономическата криза министър-председателят заяви, че целта е всички средства, които държавата може да задели, максимално бързо да стигат до нуждаещите се.


„Много по-богати държави от нас обещават доста неща, но на практика са приложили много малко мерки”, подчерта премиерът. И призова опозицията, ако имат конкретни идеи, да ги изложат.

С най-голямо удоволствие ще работим с вас. Когато всичко започна, аз лично се обадих на г-жа Корнелия Нинова и предложих да минем заедно през това. Но ми беше отказано, заяви Бойко Борисов.

В момента у нас са налични над 60 000 теста за коронавирус

„Имаме готовност и ресурс да закупим още, ако са сигурни. Много държави първоначално се хвърлиха да купуват големи количества, които се оказаха неточни. Сега се съдят и се чудят как да ги връщат“, поясни премиерът Борисов.


„Очаква се до края на месеца над 120 000 работни места да бъдат запазени, благодарение на мярката 60/40“, подчерта още Борисов. И добави, че се подготвят още 170 млн. лв.

Главната ни цел сега е да запазим парите за работещите, за пенсионерите, категоричен бе премиерът.

„Ние от ДПС оценяваме противоепидемиологичните мерки на този етап като добри. Те дадоха добър резултат в сравнителен план с другите държави“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Коментари

Факт! И пак масовото недоволство е водещо!