Публикация

Четирима пациенти с тежки съпътстващи заболявания бяха изписани от COVID-отделението на „Токуда“

Четирима пациенти с тежки съпътстващи заболявания бяха изписани от COVID-отделението на „Токуда“

Заедно с изписаните преди седмица други трима пациенти общият брой излекувани в лечебното заведение става 7


Четирима са изписаните пациенти, излекувани от COVID-19 в специализираното звено за лечение на инфекцията в Болница Токуда.

Те са на възраст между 68 и 78 г. с тежки съпътстващи усложнения и заболявания

Двама от тях са с бъбречна недостатъчност на хронична хемодиализа. Постъпват с дихателна недостатъчност, като единият има и сърдечна недостатъчност и сепсис - той остава под динамично наблюдение, изписан е в стабилно състояние със значително подобрение на белодробната функция. Другият пациент е изписан в много добро общо състояние и без дихателна недостатъчност.

 

Положителна е развръзката и за 68-годишен пациент с рак на панкреаса, на активна химиотерапиясъщо излекуван от COVID-19 без белодробни нарушения.

Четвъртият пациент постъпва с частична бъбречна и дихателна недостатъчност, в състояние на делир и след предишно токсично отравяне. И той се възстановява успешно и е изписан със значително подобрение.


Въпреки придружаващите заболявания и влошеното състояние, при всички пациенти инфекцията преминава и са изписани в добро общо състояние след два отрицателни PCR теста.

С тези пациенти общият брой излекувани от COVID-19 в Болница Токуда става 7, а броят на приетите до този момент е 14

Повечето са с тежки придружаващи заболявания - вкл. онкологично болни в напреднал стадий, пациенти със сърдечносъдови заболявания и бъбречна недостатъчност. Една пациентка към момента е на апаратна вентилация.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда създаде специализирано отделение за лечение на пациенти, инфектирани с COVID-19

за да отговори на нуждите на здравната система, предвид увеличаващите се мащаби на пандемията в страната. В него работят лекари от различни специалности на 24-часов режим и ротационен принцип, като през периодите, в които дават смени, те не напускат болницата. Изградена е строга организация за консултации, назначаване на изследвания и протоколи за терапия, а пациентите са лекувани по най-актуалните методи според световните препоръки. 

 

Отделението е изолирано от останалите звена в болницата при спазване на всички изисквания за противоепидемичен контрол. Екипите са оборудвани с изолационни костюми и всички необходими лични предпазни средства. Обособени са стаи за интензивно лечение, снабдени с необходимата реанимационна техника.
Всички останали структури в болницата продължават своята работа, като се спазват принципите за разделение на потоците пациенти, за които има съмнение за заразяване с COVID-19, и останалите пациенти. Мерките са строги и по отношение на дезинфекцията и режима на достъп до лечебните структури.

Болница Токуда продължава да предоставя необходимата медицинска помощ за всички нуждаещи се пациенти

като е ограничила до максимум възможните рискове за тях. 

 

Специалистите съветват своите пациенти да не пренебрегват сериозни остри и хронични състояния и да се консултират при необходимост със своите лекари.
Осигурени са и възможности за онлайн консултации, включително видео консултации чрез вайбър и консултации по документи.

Коментари

Благодаря Ви колеги че Ви има ! Респект и адмирации !