Публикация

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получи престижна световна оценка за лечение на инсулт

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получи престижна световна оценка за лечение на инсулт

УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна е в топ 10 за 2019 г. на болниците в интернет базирания международен регистър за лечение на пациенти с инсулт SITS (Безопасно прилагане на лечения при инсулт).

Световното признание е за проследяване на пациентите с инсулт

както по отношение на лечението им в острата фаза, така и при вторична профилактика на заболяването.

 

Болницата е напълно окомплектована с кадри и апаратура на световно ниво и е водещ център в страната за съвременно диференцирано включително интервенционално лечение на пациентите с мозъчно-съдова патология.

SITS е академичен, некомерсиален, международен комитет, базиран в Института Каролинска в Швеция

Създаден е от експерти в областта на мозъчните инсулти с цел да сертифицира качеството на лечението и вторичната профилактика на острия инсулт. Поради необходимостта от мониториране на лечението на мозъчния инсулт е създаден и интернет базиран регистър за тези пациенти. Международната версия на регистъра започва да се използва през 2000 г. Днес SITS регистърът е достъпен навсякъде по света. Центрове от над 80 държави са включени в него, като броят им бързо нараства.


Така варненската университетска болница „Св. Марина“ се нарежда сред болници като Университетската болница в Хайделберг, Университетската болница в Глазгоу, Болница „Сан Хосе“ – Португалия, Хамад Дженерал Хоспитал – Катар и други.

Коментари