Публикация

Лекар от Казанлък започна гладна стачка

Недоволството му е продиктувано от случващото се в здравната система, от забавените и частични плащания на НЗОК от началото на 2010 г. в болничната помощ.


Д-р Захари Стойчев, АГ специалист в МБАЛ-Казанлък, започна тридневна гладна стачка. Недоволството му е продиктувано от случващото се в здравната система, от забавените и частични плащания на НЗОК от началото на 2010 г. в болничната помощ, които водят до огромно напрежение в болниците и невъзможност работещите да изпълняват нормално трудовите си задължения, както и да получават изработеното възнаграждение.

От Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ изпратиха писмо в подкрепа д-р Стойчев, който е и председател на синдиката в здравното заведение, определяйки протеста му като справедлив.

От синдиката апелират към д-р Стойчев да не допуска започнатата гладна стачка да увреди допълнително здравето му.

Федерацията на синдикатите в здравеопазването призовава работещите в казанлъшката болница да подкрепят организирания от КНСБ национален протест срещу пенсионната и здравна реформа (7 октомври), както и националния протест, организиран от Обществения съвет в здравеопазването (15 октомври).

Коментари