Публикация

Международен ден на акушерката

Международен ден на акушерката

На 5 май се отбелязва Международният ден на акушерката. Чества се всяка година, от 1991 година насам, в над 50 страни по света.

 

Ден, в който общественото внимание се насочва към тази благородна професия,

изразява се благодарност към тези, които поемат първи в ръцете си новия живот

Вашият благороден и неуморен труд ни дава надежда и увереност, че животът е по-силен от всичко! Дава ни вяра, че новите хора, които се раждат днес, ще направят света по-добър и по-хармоничен!

- се посочва в обръщение на председателя на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева.


Публикуваме текста без редакторска намеса:


СКЪПИ АКУШЕРКИ,
На 5 май целият свят ще отбележи Вашия празник – Денят на акушерката. Въпреки социалната изолация и извънредните мерки Вие отново ще чуете думи на благодарност и признателност – от майките, от бащите, от дядовците и бабите, от някои Ваши вече пораснали бебета, от обществото.

Световната здравна организация обяви 2020 година за Международна година на медицинската сестра и акушерката

за да акцентира върху Вашата огромна роля като медицински специалисти за осигуряването на здравни и акушерски грижи за всички, които имат нужда от тях. За да изтъкне необходимостта от инвестиции за развитието на Вашите професии и привличането на млади хора към тях.

 

Днес Вие работите в условията на пандемия и въпреки опасностите и трудностите продължавате с висок професионализъм, любов и всеотдайност да следвате своята мисия, като посрещате новия живот и се грижите на здравето на жените и новородените.

Вашият благороден и неуморен труд ни дава надежда и увереност, че животът е по-силен от всичко!

Дава ни вяра, че новите хора, които се раждат днес, ще направят света по-добър и по-хармоничен! Дава ни надежда, че повече от днешните млади хора ще се присъединят към семейството на акушерките и няма да говорим за недостиг на добри орисници в модерните родилни зали! Дава ни силата да мечтаем, че човечеството ще се пребори с огромното предизвикателство и повече бебетата у нас и другаде ще прогласяват с първия си плач, че България ще пребъде, че светът ще пребъде!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СКЪПИ АКУШЕРКИ!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ!


С уважение:
Милка Василева 
Председател на УС на БАПЗГ

 

Коментари