Публикация

„За героите в бяло“ с поредна подкрепа за медиците в страната

„За героите в бяло“ с поредна подкрепа за медиците в страната

Националната кампания на Български лекарски съюз „За героите в бяло“, зад която с името и лицето си застава футболната звезда Димитър Бербатов продължава.


До редица от Регионалните лекарски колегии на БЛС в страната – в Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София-област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, бяха разпратени както следва: трислойни маски за многократна употреба - 3600 бр., защитни облекла за еднократна употреба - 1130 бр., очила – 36 бр., ръкавици - 11 500 бр., гащеризони - 220 бр.


Съответните структури на БЛС ще преразпределят и насочат маските за многократна употреба, ръкавиците, защитните облекла, както и всички получени доставки до най-нуждаещите се лекари и медицински специалисти в съответните области.

Искрено се надяваме, че ще успеем да помогнем на лекарите и специалистите по здравни грижи

защото техният цвят неслучайно е белият и защото понякога и те имат нужда от помощ. Затова се надяваме да им дадем поне малко спокойствие и сигурност докато отново съберем и изпратим необходимите предпазни средства за всички герои, които с риск за себе си остават верни на дълга и доброто. Благодарим Ви, колеги! Поклон!

 

Разпределянето на личните предпазни средства към „Героите в бяло“ ще продължи и в следващите дни, за което ще Ви информираме своевременно.

 

За героите в бяло

Ако искате и Вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз

„За героите в бяло“ и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

 

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19


Кампанията „За героите в бяло“ е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари. Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия. Всички те могат да го направят, като се свържат с Българския лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.


Героите в бяло имат нужда от нашата подкрепа!
Само заедно можем да се справим!

Коментари