Публикация

Мигрената може да се лекува и с течен аспирин

Ваксина, направена от течен аспирин, може да се превърне в нов ефикасен метод за лечение на мигрена.


Това ще позволи лекарството да се инжектира директно в кръвообращението, а не да се поглъща.

Всяка инжекция съдържа висока доза от един грам аспирин, повече от десет пъти над количеството, което хора по принцип приемат при нормално главоболие или болки в ставите.

Ново проучване показва, че вливането на високи дози течен аспирин в кръвта може да облекчи болката при пациенти с мигренозни пристъпи, които са толкова тежки, че се нуждаят от болнично лечение.

Специалистите от Калифорнийския университет смятат, че терапията с течен аспирин може да се превърне в евтино и ефикасно средство за лечение на мигрената.
 
Повечето хора страдат от мигрена, която включва тежко пулсиращо главоболие, обикновено от едната страна на главата. Загуба на апетит, гадене, запек или диария, също са често срещани симптоми.

Тишината и тъмнината може да помогне на страдащите да се справят с пристъпите, но са необходими болкоуспокояващи, които не винаги помагат.
 
Аспиринът действа чрез блокиране на производството на ензими, които имат важно значение за освобождаването на хормони, помагащи за изпращането на сигналите за болка чрез нервната система.

Инжектирането на високи дози аспирин спират този процес - без риск от увреждания на стомаха, които се предизвикват при поглъщане на таблетки.
.
Интравенозното поставяне на аспирин обаче все още е препоръчително само за най-тежките форми на мигрена, когато нищо друго не е имало ефект, и се прилага под стриктен медицински контрол. 

Коментари