Публикация

СДС: Кредитът на доверие към проф. Борисова вече е изчерпан

Причините - непознаване на здравната система, довело до вземане на грешни решения, липсата на компетентност и воля за реформиране...


Кредитът на доверие, който дадохме на здравния министър проф. Борисова, вече е изчерпан.
Това заявиха от СДС след заседание на Националния изпълнителен съвет на партията.

Причината – непознаване на здравната система, неспособност за вземане на управленски решения, както и заради липсата на компетентност и воля за реформиране.

Според СДС Министерството на здравеопазването е станало филиал на финансовото министерство и е против лекарите, болниците, а също и пациентите.

„Времевият график, разписан от министерството, се проваля. Няма нито една мярка, реализирана в посока повишаване качеството на здравната помощ”, изтъкват от партията.

Те определят като цинизъм предложението пациентите да доплащат лечението си при положение, че съвестно са си плащали здравните вноски и средствата от тях стоят в БНБ и в оперативния й резерв.

„Споразумението, заради което подкрепихме бюджета, не се изпълнява”, се посочва още в позицията на Съюза на демократичните сили.
 
Според партията неспособността на тройната коалиция да реформира здравеопазването е продължена от ГЕРБ. Ето защо настоява „премиерът да назначи нов екип, който да не бъде подбран по кръстовищата в страната”.

Коментари