Публикация

ОСТЕОПОРОЗА

ОСТЕОПОРОЗА

Докато COVID-19 продължава да се разпространява, се надяваме Вие и Вашите семейства да останете здрави и в безопасност.

 

Бихме искали да уверим хората с остеопороза и тези, които приемат лекарства за лечение на остеопороза, че наличието на остеопороза НЕ увеличава риска от заразяване с Коронавирус, нито от сериозни усложнения.

 

Въпреки това, сега повече от всякога, предпазването от фрактура е критично за всеки с остеопороза. Здравните системи са претоварени, а общите препоръки призовават да се избягват болници и лекарски кабинети, освен ако не е абсолютно необходимо.

 

Международната фондация за остеопороза призовава:

•       Предотвратяването на падания е жизненоважно: уверете се, че домашната Ви среда е обезопасена.

•       Не прекъсвайте предписаното Ви лечение за остеопороза (вкл. калций и витамин D) и говорете с Вашия лекар, ако имате някакви притеснения.

•       Ако Вашата болница или правителството съветват да останете вкъщи и/или се тревожите да посетите лекарския кабинет или болницата, или се нуждаете от подновяване на рецепта, опитайте вместо това да си уговорите консултация по телефона.

•       Поддържайте контакт със семейството и приятелите си по телефон или имейл - физическата изолация не трябва да е социална изолация!

•       Не се колебайте да поискате подкрепата, която ви е необходима за пазаруване, за изпълнение на рецепти или други поръчки.

 

Ако насрочената среща с Вашия лекар за инжектиране или вливане на назначеното лечение за остеопороза е отменена или в момента не се чувствате добре, за да приемате лекарствата си, временно забавяне няма да има дългосрочен ефект върху здравето на костите Ви. Засега не може да се предвиди продължителността на ситуацията с COVID-19 и ако сте на лечение с инжекционно лекарство, важно е следващата Ви инжекция да не се забави повече от четири седмици, тъй като забавянето се свързва с повишен риск от фрактури. Не забравяйте да се свържете с Вашия лекар и да насрочите час възможно най-скоро, за да се запазят ползите от лечението.

 

Пълното съобщение може да намерите тук: https://www.iofbonehealth.org/news/covid-19-and-osteoporosis

 

Коментари