Публикация

Нови апарати за рехабилитация на жени с рак на гърдата

Три нова апарата за рехабилитация на жени след оперативно лечение на рак на гърдата получи Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели (АПОЗ). Те са предоставени от Рош България.


По време на церемонията д-р Методия Чадиковски, генерален мениджър на Рош България, изрази на своите надежди направеното дарение да помогне на пациентките да се възстановят по-бързо от операциите и да се завърнат към нормалния си начин на живот.

Апаратурата за лимфодренаж, електротерапия и вакуум-масаж ще се използва по рехабилитационната програма „ВИКТОРИЯ”, която е разработена съвместно от специалисти по физикална медицина, мениджърски екип на „Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс” ЕАД, клинични психолози от АПОЗ и онколози.

Чрез нея засегнатите от рак на гърдата жени получават възможност за достъп не само до медицинска, но психологическа и социална рехабилитация.

Програма „ВИКТОРИЯ” продължава 10 дни и се провежда в една от базите на "Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” в Банкя.

Коментари