Публикация

„ЛИНА” предлага групов PCR тест по метода на пуловете, подходящ за семейства и колеги

„ЛИНА” предлага групов PCR тест по метода на пуловете, подходящ за семейства и колеги

Медицинска лаборатория ЛИНА  предлага на своите пациенти Real Time PCR - групово изследване за новия коронавирус по метода на пуловете. То дава възможност да бъдат тествани едновременно хора, които съжителстват заедно (семейства, роднини в един дом), работници и служители, чието работно място e общо (офиси, кабинети, производствени помещения и сгради).

 

Идеята е колективите, семействата, работниците, намиращи се в по-близки контакти, създаващи предпоставка за предаване на коронавирусната инфекция по въздушно-капков, битов или друг възможен път, да бъдат обединени в едно общо Real Time PCR изследване. Така  на по-ниска цена могат да бъдат тествани  повече хора, особено от рискови колективи и служители на първа линия.

 

Този метод се прилага от повече от месец  за медицински екипи, полицейски служители, социални работници и други. Лаборатория „ЛИНА” натрупа  достатъчно опит и вече може да предложи и на своите пациенти този Real Time PCR метод  за семейно тестване, както и на работодателите, които биха могли  да получат гаранция, че техните работници и служители  не са заразени с новия коронавирус.

 

Периодичното изследване по метода на пуловете може да гарантира спокойствие на колективите и техните мениджъри. Мониторирането  е подходящо, особено в случаите на изложени на риск пациенти и производства с непрекъснат цикъл на работа, които не бива да спират.

 

Real Time PCR пуловете, които лаборатория „ЛИНА” предлага са:

До 5 човека включително в един пул – цена 130 лева

До 8 човека включително в един пул – цена 150 лева

10 човека в пул  - 180 лева

 

При наличие на положителен резултат  в анализирания пул, пациентите,  участващи в пула,  се изследват индивидуално, като потвърдителният тест Real Time PCR за всеки пациент е на цена 40 лева.

 

*Вземането на проби за COVID-19 става в отделни манипулационни, като пациентите трябва да носят лични предпазни средства–ръкавици и маска. Пробите се вземат на следните адреси: гр. Бургас, бул. „Демокрация”№67: 07:00 ч. –16:00 ч. от понеделник до петък, събота – 07:00 ч.–12:00 ч. ; гр. Варна, ул.„Мадара”№22: 07:00 ч. –18:00 ч. от понеделник до петък, събота – 08:00 ч.–12:00  ч.; гр. Ямбол, ул.„Васил Априлов”№2: 07:00 ч.–12:00 ч.; 13:00 ч.–16:00 ч. от понеделник до петък. Положителните резултати  се съобщават на РЗИ, от чиято компетентност са по-нататъшните мерки.

 

Коментари