Публикация

Подкрепа за медиците в страната

Подкрепа за медиците в страната

Националната кампания на Български лекарски съюз „За героите в бяло“, зад която с името и лицето си застава футболната звезда Димитър Бербатов, продължава.


На телефонната линия 02/ 9 07 07 08, която БЛС разкри за подаване на сигнали, свързани с недостиг на лични предпазни средства сред лекарите и специалистите по здравни грижи,

постъпиха редица заявки, които поетапно ще бъдат изпълнени

След сигнал от Медицински център „Медкрос“ бяха изпратени и вече са получени: трислойни маски – 100 бр., манти за еднократна употреба – 10 бр., стерилни манти – 5 бр., ръкавици – 200 бр., дезинфектанти за ръце – 5 литра, и други.


На телефонната линия сигнализира и д-р Весела Тодорова. Общопрактикуващият лекар ще получи: : трислойни маски – 100 бр., манти за еднократна употреба – 10 бр., стерилни манти – 5 бр., ръкавици – 100 бр., дезинфектанти за ръце и повърхности - 6,5 литра.


Искрено се надяваме, че ще успеем да помогнем на лекарите и специалистите по здравни грижи, защото техният цвят неслучайно е белият и защото понякога и те имат нужда от помощ. Затова се надяваме да им дадем поне малко спокойствие и сигурност докато отново съберем и изпратим необходимите предпазни средства за всички герои, които с риск за себе си остават верни на дълга и доброто. Благодарим Ви, колеги! Поклон!

 

За героите в бяло

Ако искате и Вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „За героите в бяло“

и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:


Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19


Кампанията „ЗА героите в бяло“ е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари, сестри, санитари и целия медицински персонал. Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия. Всички те могат да го направят като се свържат с Българския лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.


Героите в бяло имат нужда от нашата подкрепа!
Само заедно можем да се справим!

Коментари