Публикация

Страхът от бялата рокля

Според проучване на списание за фитнес, обхванало 1000 бъдещи съпруги, 83% от тях искали да отслабнат преди сватбата си, като много от анкетираните са били готови да предприемат драстични действия, за да постигнат целта си.


Д-р Дженифър Мороу, кардиолог, която отслабнала 34 килограма за собствената си сватба, нарича тази тенденция „страх от бялата рокля”. Други го наричат „булкорексия". Това обаче не важи само за булката. Бъдещите съпрузи, родителите на младоженците и дори шаферките се опитват да изглеждат възможно най-добре за големия ден - но какви са последиците?

В медийното пространство циркулира слухът, че Бил Клинтън е използвал диета със зелева супа, за да отслабне почти 7 килограма за сватбата на дъщеря му Челси.

Драстичните и нискокалорични диети, като например тази със зелева супа, са само един от начините, чрез които булките се вместват в сватбената рокля.

Изследването показало, че 43% от бъдещите младоженки биха отделили двойно повече време за тренировки, 41% биха спазвали строга диета, а 14% са склонни да изпробват едноседмична бърза диета, преди да се отправят към олтара.

36% пък ще обмислят възможността за хапчета за отслабване и добавки, за да намалят теглото си.

Съвсем естествено е булката, младоженецът и останалите (близки и приятели) да искат да изглеждат добре в светлината на прожекторите в сватбения ден (все пак снимките са завинаги), но да се прибягва до драстични мерки (крайни диети или хапчета за бърза загуба на тегло) преди сватбата е не само опасно, но също така е и краткотрайно.

Загубата на теглото по правилния начин може да помогне на щастливата двойка да живее дълго и здравословно, „докато смъртта ги раздели”.

Затова ви препоръчваме по време на цялото сватбено планиране да създадете „личен здравословен план”, за да изглеждате и да се чувствате добре в големия ден.

- Започнете здравословната промяна във вашия начин на живот като двойка. Онези, които получат подкрепа за техните усилия обикновено имат по-голям успех.

- Ходете редовно на фитнес или си наемете личен треньор, който да ви изготви график на физическата активност. Не забравяйте да включите кардио упражнения и такива за сила поне 3-4 дни в седмицата.

- Посъветвайте се с диетолог.

- Консумирайте по-малки порции и избирайте по-нискокалорични храни, но не трябва да падате под 1200 калории на ден, за да не навредите на здравето си.

- Пазете се от течните калории.
    
- На медения месец - забавлявайте се и не се тревожете за няколкото килограма, които може да качите отново. Ако имате установени навици на физическа активност и здравословен хранителен режим в ежедневието си, вие ще се справите с тях бързо след това.
 

Коментари