Публикация

Упражнения при болки в гърба за седящи хора

Упражнения при болки в гърба за седящи хора

 

Здравейте, здрави хора!

Една от най-честите нефункционалности, които срещам в работата си, е свързана с дълбоката гръбна мускулатура. Поради заседнали начин на живот, спането на една страна, не-ангажирането на тези мускули, в ежедневието, настъпва дисбаланс между предната и задната част на тялото. Лопатките остават отворени и липса дълбоката стабилизация на гърба.

Тази дисфункция се среща и при много тренирани хора. Спортисти с добре развита, на външен вид мускулатура. Често се случва, спортуващите хора и особено мъже, да се възмущават, когато кажа, че имат нефункционален гръб. (предизвиквам ви да опитате тези упражнения)

Липсата на фукнционалност на гърба, води до нестабилност и увисване на тялото върху междупрешленното пространство. Увисване на рамената напред и заключване на таза, което изключва цялата задна верига, мускули на краката.

Това състояние води до болки в рамената, врата. между плешките, кръста, тазобедрените стави и бърза уморяемост на тялото по време на ходене.

Предизвиквам ви да опитате тези упражнения. Да ги проигравате всеки ден 5-7 повторения, веднъж дневно, в период от 14 дни (до края на месеца  :))

Ще се радвам да направите снимки на тялото си в профил и да ги повторите, в края на месеца (може да ги споделите с мен), за да видите как три минути, мгоат да променят живота ти  :)

P.S При изпълнението на упражненията не трябва да изпитвате болка в кръста. Трябва да усещате само мускулите на гърба!

 

https://www.youtube.com/watch?v=7dLX5sI1bjk&fbclid=IwAR3zNKKQP_wR_G-CdnL8-_PGzulKYlJ-jLQng23rSRtTmD0ylTnED6Wq-4A

Коментари