Публикация

БЛС с национално проучване за заболеваемостта сред лекарите и работата им в условията на COVID-19

БЛС с национално проучване за заболеваемостта сред лекарите и работата им в условията на COVID-19

Българският лекарски съюз стартира национално социологическо проучване сред лекарите, което е първо по рода си от десетилетия. Проучването е анонимно и включва 21 въпроса. То ще бъде направено чрез телефонна анкета, сред 1000 лекари от цялата страна и от всички звена на здравната система.

Целта на изследването

е да даде обратна връзка за здравните проблемите сред лекарското съсловие, за обезпечеността с лични предпазни средства на медиците и трудностите, които епидемията от COVID-19 предизвика. Лекарите ще бъдат питани и дали са ставали жертва на агресия (вербална или физическа) по време на работа.

 

От БЛС сме убедени, че само обективната информация, получена от колегите от страната, ще ни даде реалната картина, ще очертае проблемите, поуките, които можем да си извадим и решенията, които трябва да вземем за в бъдеще.


Националното проучване сред лекарите ще бъде осъществено от социологическа агенция „Тренд“ и е изцяло финансирано от дългогодишните партньори на БЛС - Pfizer България.

 

 

 

Коментари

Това е много добра идея! Но някой обяви ли за професионално заболяване медик, заразен с Ковид 19? Аз се съм убедена, че някой изобщо мисли за този характер на болестите.