Публикация

Д-р Ст. Константинов е премиерското предложение за здравен министър

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на депутатите в Народното събрание кандидатурата на д-р Стефан Константинов за министър на здравеопазването.


Това съобщиха от правителствения пресцентър.

Д-р Стефан Константинов е заместник-председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз и член на Съвета на директорите на болница „Никола Василиев” в Кюстендил. Висшето си образование завършва във Висшия медицински институт в София.

Вчера проф. Анна-Мария Борисова подаде оставка от поста и тя беше приета.

Проф. Борисова беше назначена на длъжността преди по-малко от шест месеца. Тя беше вторият здравен министър в управлението на ГЕРБ. Нейният предшественик д-р Божидар Нанев подаде оставка, след като беше обвинен за злоупотреба заради търгове с лекарства.

Минути след огласяването на решението финансовият министър Симеон Дянков пристигна с кандидата за здравен министър в парламента, за да го представи пред депутатите.

„Желанието за реформи в здравеопазването ме мотивира да съм тук”, заяви д-р Стефан Константинов.

Като условие пред приемането на поста д-р Константинов посочи, че иска свобода на действие.

Кандидатурата му за здравен министър ще бъде гласувана в сряда.
Министър Симеон Дянков съобщи, че от октомври на болниците ще бъдат отпуснати допълнително 65 млн. лева, отделно от вече обещаните 65 млн. Така по думите му благодарение на тези средства  част от дълговете на болниците ще бъдат изплатени.

Коментари