Публикация

10 нови случая на COVID-19 у нас, още 18 са излекувани

10 нови случая на COVID-19 у нас, още 18 са излекувани

През изминалото денонощие са изследвани 295 проби за COVID-19, 10 от тях са дали положителен резултат.
Това съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин.

Сред новозаразените има и две деца - на 4 и на 13 години

Лабораторно потвърдените случаи на новия коронавирус в България към момента са 2443. 130 са починалите пациенти, а 880 – излекуваните (за последните 24 оздравелите са 18).


Разпределение на новите случаи по области (общо 10): Плевен – 2, Сливен – 3, София – 4, Шумен - 1. Четирима от тях са настанени в болница.

Медицинските служители, при които е потвърден коронавирус, са 253

През последното денонощие не са установени нови случаи на заразени медици.


„Кризата с COVID-19 освен голямо изпитание, беше и безпрецедентен стрес тест за най-различни системи, но най-вече за здравната. На базата на цялата информация, която беше събрана за този период от време, могат и ще бъдат направени изключително интересни анализи, които ще ни помогнат да организираме работата на общественото здраве, а и на цялата здравна система по един по-добър и ефикасен начин. (…). Ще имаме работа с медицинските университети, с всички обучаващи, за да може студентите по медицина да получат повече задълбочени знания в областта на инфекциозните болести, епидемиологията, микробиологията и вирусологията“, коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Коментари