Публикация

Д-р Гергана Николова: След COVID-19 ще се радваме на живота с едно наум

Д-р Гергана Николова: След COVID-19 ще се радваме на живота с едно наум

„Животът продължава и след COVID-19 и смятам, че е нормално хората да се върнат към обичайния си начин на живот. Всичко ще продължи нормално, но не трябва да забравяме да използваме предпазни средства. Смятам, че ще има една лека социална дистанция и всеки ще бъде внимателен към навиците си“.


Това заяви в студиото на „Здравей, България“ д-р Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз и общопрактикуващ лекар.


Д-р Николова изтъкна, че не е нужно да стоим на плажа с маски, но ако посещаваме болница или други рискови места, е добре да ги ползваме. Тя посочи, че

маските трябва да бъдат носени правилно, а не да стоят на шията

В противен случай - резултатът е нулев.

 

„Ситуацията около инфекцията затихва и ще можем да се насладим на морето и планината в летния сезон“, добави общопрактикуващият лекар.


„Хубаво е да има осъзнатост, че нищо няма да бъде същото, но е добре и да има мерки, които да се спазват. Не трябва обаче, чрез тяхното въвеждане, да се внася смут в обществото“, смята адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова.

БЛС стартира анкета за членовете си

като тя ще бъде абсолютно анонимна.

 

„Искаме нашите колеги да разкажат за трудностите, които са срещнали в тези времена

По този начин, ако се появи следваща вълна, ние ще можем да анализираме, как да реагираме още по-добре“, каза още д-р Николова.

Коментари