Публикация

Първата национална конференция по иновации в акушерството и гинекологията ще се проведе в края на юни

 Първата национална конференция по иновации в акушерството и гинекологията ще се проведе в края на юни

Очаква се повече от 200 специалисти по акушерство и гинекология и урология от цялата страна да посетят събитието.

От 25 до 28 юни 2020г. в х-л Riu Helios Resort, к.к. Слънчев бряг, ще се състои Първата национална конференция по иновации в акушерството и гинекологията. Във фокуса на научната програма ще бъдат новости в гинекологичната оперативна методика, ендоскопска и роботизирана гинекологична хирургия, иновации в консервативното лечение на гинекологичните заболявания и урогинекологията, иновативни скринингови методи в акушерството и гинекологията, нови инструментални и апаратни технологии в диагностиката и лечението на гинекологичните заболявания и др.

В конференцията ще вземат участие над 30 водещи лектори, сред които са проф. д-р Атанас Щерев, проф. д-р Иван Костов, проф. д-р Мария Малинова, доц. д-р Маджид Кадим, доц. д-р Вихрен Пеев, д-р Борис Стоилов, д-р Мария Янкова и др.

В България липсва подобен форум, който да следи и обобщава всички нови постижения на акушеро-гинекологичната наука в световен мащаб. Надявам се да се получи добра конференция, която да стане традиционна и да обедини в себе си конгресите, които досега са провеждани от организаторите поотделно'', сподели проф. Петър Петров, председател на организационния комитет на конференцията.

Зад събитието застават четири дружества: Българска асоциация по иновации в акушерството и гинекологията, Българска асоциация по гинекологична ендокринология, Българска асоциация по урогинекология и Национален съюз на акушергинеколозите от доболничната помощ, обединени от целта да представят богата научна програма на практикуващите акушер-гинеколози, която да покрива различни аспекти от тяхната работа.

 

Повече информация за конференцията ТУК

 

По материала работи: д-р Гергана Профирова

Коментари