Публикация
Здрави и нещастни или в риск, но оптимисти?
Американски учени потвърдиха предположението, че най-опасната съставка в храните "фаст фуд" не е солта или мазнината, а фосфорът.
Той се използва, за да се повиши годността на продукта, и в малки количества е полезен.
В бургерите обаче съдържанието на фосфор превишава десетократно нормите. Затова любителите на бързите закуски рискуват не само здравето на бъбреците си, но и на целия организъм.
В същото време специалисти от Тайван и Арканзас твърдят, че за децата на възраст до 12 години бързите закуски помагат за подобряване на настроението.
От 2366 подрастващи, участвали в експеримента, само 19% са се замисляли за вредата от бургерите. Затова пък останалите, които не се вълнували от качеството на храната, възприемали света много по-позитивно от връстниците си, избягващи хапването на крак.
Като че ли ще трябва да избираме между здравето и оптимистичната настройка.
Коментари