Публикация

Покана за уебинар към ортопеди: Фокус колянна става

Покана за уебинар към ортопеди: Фокус колянна става

Наложената социална изолация поради пандемията от COVID-19 даде началото на нова ера в комуникацията, обмена на опит и професионалното осъвършенстване на българските медици- хората, които са винаги на пост в грижата за здравето ни, независимо от обстоятелствата.

 

Преди по-малко от два месеца Медицински Университет-София организира първата от серия онлайн сесии за специалисти, практикуващи в сферата на Ортопедията и в частност- ендопротезирането. Поради големия интерес и положителната обратна връзка от участниците, МУ- София продължава да организира събития по теми, засягащи здравето и успешното лечение на пациентите.

 

Патология, която се среща все по-често сред населението е нуждата от смяна на колянна става поради износването на ставната повърхност на пациента, което води до болка, нестабилност и дори невъзможност за извършване на рутинни дейности.

Запазване анатомията на колянната става - фокус на предстоящата среща

Фокусът на предстоящата среща на българските ортопеди ще е именно метод за подмяна само на увредената част на ставата и запазване анатомията на колянната става - парциално колянно ендопротезиране.

 

Срещата ще се проведе на 09 юни 2020, с начало 19:00 часа, като водещи български ортопеди- проф. Пламен Кинов, проф. Аспарух Аспарухов, д-р Владимир Стефанов и проф. Владимир Ставрев ще споделят опита си, предимствата и особеностите за използване на метода за парциално колянно ендопротезиране.

 

Участието в обучителната програма става чрез записване на имейл адрес: info@ortho-centre.com 

 

Организаторите на курса планират бъдещо събитие, което да разиска спецификите и решенията на услужнения при ревизионно протезиране- пациенти, които са претърпели първично протезиране и се нуждаят от вторична операция.

 

Вижте поканата в прикачения файл!

 

Уебинарите се записват като видео и остават достъпни за специалистите. Темата на предишния уебинар бе "Мини достъпи за ендопротезиране на тазобедрената става".

 

Прикачени файлове

webinar UKE 09.06.2020 (1).pdf

Коментари