Публикация

Спират брифингите на Националния оперативен щаб

Спират брифингите на Националния оперативен щаб

Ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб, на които се съобщават актуалните данни за разпространението на COVID-19 у нас и по света, се прекратяват.

Щабът не се разформирова, той ще продължи да функционира до 31 декември

за да има възможност за реакция при необходимост.


„През това време щабът трябва да гарантира запасите от облекла, очила, маски, тестове, лекарства, които към този момент докторите считат, че може да бъдат давани на заболелите“, съобщи премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет.


От думите му стана ясно, че

информация за заразените и излекуваните ще бъде обявявана онлайн

„Информацията няма да бъде спряна, но това непрекъснато включване на Щаба създава чувството за безпокойство. (…) Трябва да свикнем да живеем с този вирус, той не е утихнал. За вчера у нас има 25 случая. Но искаме да се върнем колкото се може бързо към нормалния начин на живот. Това е добре за всички сектори, както и за психичното здраве на хората“, изтъкна Бойко Борисов.

Днес правим 100 дни, откакто издадох заповедта за създаване на Националния оперативен щаб. Пак ще благодаря на всички българи, на дисциплината на хората, на усилията на всички лекари, сестри, лаборанти, РЗИ, полицаи, социални работници. Благодаря на всички българи, каза министър-председателят.

По думите му

страната ни се е справила „прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“

„Мерките ни бяха меки, навременни и най-резултатни“, подчерта той.


„Не искам да си придавам нито важност, нито да си приписвам заслуги, но това, което направихме, беше чудо и никой друг не успя да го направи – в света, не в Европа. Така че на щаба да кажа едно „благодаря“, допълни премиерът.

 

Подробности - чуйте тук.

снимка: БНТ

Коментари