Публикация

Информация за Хоспис "Зора"

Информация за Хоспис "Зора"

Хосписът осигурява медицинско наблюдение, поддържащо лечение, предписано от лекар, здравни грижи от всякакъв характер, премахване на болката и психо-емоционалните ефекти от болестта, както и осъществяване на морална подкрепа за пациента и неговите близки.  Хоспис "Зора" предлага  възможност за дневен престой на различни медицински състояния, както и извършване на диагностични и терапевтични процедури.


Ежедневно с пациентите работи рехабилитатор, който изгражда отделна програма за всеки пациент, съобразно с неговите индивидуални потребности.  В залата за физически упражнения хората могат да участват в организирани групови занимания, съобразени с нуждите им от движение, като йога за възрастни и други. Специалистите от Хоспис "Зора" предоставят помощ при снабдяването им с медикаменти, уреди и пособия, необходими за подпомагане на тяхното състояние. Има възможност за обучение на пациентите и на семействата им с цел осигуряване на максимален комфорт при реализиране на избраната от тях форма на лечение.

 

Към Хоспис "Зора" могат да се приемат и пациенти с намалено зрение – за техните нужди има специализирано оборудване, подпомагащо нуждата от ежедневна комуникация и връзка със света.
Хоспис "Зора"  предлага и Дневен стационар, който е много подходящ за хора, които искат да прекарат деня в лечебното заведение, а вечер да се прибират вкъщи при близките си.

Коментари