Публикация

1 година от учредяването на Българската асоциация на помощник-фармацевтите

1 година от учредяването на Българската асоциация на помощник-фармацевтите

На 06.06.2020г. помощник-фармацевтите отбелязват годишнина от учредяването на съсловната им организация. Повече от 5500 специалисти в страната упражняват тази професия, като обединението им в Българска асоциация на помощник-фармацевтите /БАПФ/ идва след 10 години упорит труд и действия в тази насока.

На 6-ти юни започнахме да градим своя съсловен живот, национално формиран и обединяващ всички работещи помощник-фармацевти. Както всяко начало –не беше лесно и бързо. Но с доверие един към друг и убеденост в каузата ни, успяхме да се превърнем в съсловие, което съзнава значението колко е важно организирано и експертно да поставяме проблемите си за решаване пред институциите'', сподели пом.фарм. Лилияна Петрова- председател на БАПФ.

 

Сред основните постижения, осъществени със създаването на съсловната организация, са изграждане на единен национален електронен регистър, въвеждане на етичен кодекс и спазване принципите на професионална етика при упражняване на професията, и провеждане на следдипломни обучения и право на специализации.

 

Поради извънредната ситуация с COVID-19 официалното празнуване на събитието се отлага за догодина, когато организаторите са предвидили двудневен семинар с лекции и следдипломно обучение, акредитирано от Националния съвет по качество на БАПФ, както и гала вечер с тържествена програма, гости, изненади и годишни награди.

 

По материала работи: д-р Гергана Профирова

Коментари