Публикация

Отделение по съдова хирургия отвори врати в МБАЛ-Враца

Отделение по съдова хирургия отвори врати в МБАЛ-Враца

Отделение по съдова хирургия заработи в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца. Там вече са оперирани първите трима пациенти.


Това е поредният съвместен проект между врачанското лечебно заведение и столичната УМБАЛ „Света Екатерина“. През май в северозападния град беше разкрито отделение по инвазивна кардиология.

Новото звено ще покрива острата нужда от високоспециализирана здравна помощ

в областта на съдовите заболявания за регион с десет общини и близо 200 000 души население, изтъкват от УМБАЛ „Св. Екатерина“.

 

Столичните съдови хирурзи ще осигуряват денонощна помощ за спешни и животозастрашаващи случаи. Така ще се спестява рисковото транспортиране до по-големия град, както и загубата на ценно време за пациента.

В отделението ще се извършва пълен обем от диагностика, лечение и планови операции

на широк кръг от съдови заболявания. Освен това при всяка диференциална диагноза във врачанската болница ще се покрие и необходимостта от високоекспертна консултантска помощ на съдови хирурзи.


Отделението за съдова хирургия във Враца се открива на базата на договор за сътрудничество между МБАЛ „Христо Ботев“ и УМБАЛ „Света Екатерина“ и благодарение на усилията и помощта от Министерството на здравеопазването.


В столичната клиника по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ „Света Екатерина“ се извършват най-големите по обем и трудност съвременни хирургични интервенции. Нейните специалисти прилагат възможно най-модерните методи на лечение и рутинно извършват и хибридни съдови интервенции.

Коментари