Публикация

Проведе се уебинар на тема "Уникондилно протезиране на колянна става"

Проведе се уебинар на тема "Уникондилно протезиране на колянна става"

По инициатива на Катедрата по ортопедия и травматология на МУ София на 09.06.2020г. (вторник) и модераторството на проф. Пламен Кинов, Клиника по ортопедия на Университетска болница Царица Йоанна – ИСУЛ, беше проведен уебинар на тема "Уникондилно протезиране на колянна става" (Видео с пълния запис гледайте по-долу).

 

Бяха разгледани проблемни аспекти и дискутиран практически подход за частично протезиране на колянна става.  Презентациите на д-р Владимир Стефанов, дм, ВМА София,  проф. Владимир Ставрев, дмн – МУ Пловдив, проф. Аспарух Аспарухов, дмн, МУ Плевен и проф. Пламен Кинов, дмн, МУ София предизвикаха огромен интерес. Иновативният подход за обмен на опит между специалистите  ортопеди предизвиква голям интерес - в събитието участваха над 70 специалисти от страната. 

 

Експертите обсъдиха актуални аспекти на лечението на най-честата ортопедична патология – износването на колянна става. Дискусията беше оживена. Панелът лектори представи своя подход към практиката на протезиране и съвети за подобряване на работата. Обсъдени бяха възможностите за подобряване на резултатите и навременно лечение на износването на колянна става.

 

Предстои международен уебинар на тема ревизионно протезиране. Катедрата продължава успешната инициатива от серия с онлайн вебинари. 

 

Линкове към видео записи на предишни уебинари:

 

МИНИ ДОСТЪПИ ЗА ЕНДОПРОТЕЗИРАНЕ НА ТАЗОБЕДРЕНАТА СТАВА (ВИДЕО)

 

НОВИ ТЕХНИКИ НА ЕНДОПРОТЕЗИРАНЕ ПРИ ВАРУСНО КОЛЯНО (ВИДЕО)

 

Коментари