Публикация

Може ли нарът да премахне проблемите на средната възраст?

Известно е, че сокът от нар помага за предотвратяване на рак, полезен е за сърцето и дори може да подобри сексуалния живот.


Ако това не е достатъчно изкушаващо, то новите изследвания показват, че сокът от нар помага за намаляване на разпространението на проблемите, свързани със средната възраст.

Учените смятат, че екзотичният плод може да намали мазнините, складирани около стомаха - т. нар. „резервна гума" при мъжете.

Участниците, които консумирали сок в продължение на един месец, били по-малко застрашени да образуват мастни клетки в близост до корема.

Те също така имали и по-ниско кръвно налягане, следователно и намален риск от инфаркт, инсулт и бъбречна недостатъчност.

Предишни изследвания установили, че високите нива на мастни клетки в кръвта са свързани с увеличено складиране на мазнини около корема, както и повишен риск от сърдечни заболявания и диабет тип 2.

Учените не се съмняват, че сокът от нар е от полза за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, тъй като резултатите показват значително понижаване на кръвното налягане.

Нарът има високо съдържание на антиоксиданти, които помагат да се неутрализират вредните свободни радикали. Тези молекули могат да увредят клетките и да причинят заболявания като сърдечно-съдови, рак и ускоряват стареенето.

Коментари