Публикация

Честваме Еньовден - празника на фармацевтите!

Честваме Еньовден - празника на фармацевтите!

На 24 юни – Еньовден, отбелязваме празника на българските фармацевти. Денят не е избран случайно, тъй като според поверията билките, събрани в ранното утро на Еньовден, са най-лековити. С тревите и цветята, набрани на празника, се прави голям еньовски венец, през който се провират всички за здраве. В тържествения венец непременно трябва да е вплетен царят на билките /еньовче/, което е с най-чудотворна сила. Останалите почитани билки, които се берат на този ден, са вратига, невен, жълт и бял равнец, комунига, маточина, здравец и др.

 

Освен с лековитите треви денят се свързва и с лятното слънцестоене, което е време за своебразна равносметка и преосмисляне на приоритетите. В духа на празника равносметка си направи и председателката на Българската асоциация на помощник-фармацевтите Лиляна Петрова, за която годината е изключително успешна, защото помощник-фармацевтите са вече обединени в професионална организация.


''Тази година Еньовден е още по-тържествен, защото съвпада с първата година от учредяване на съсловната ни организация – една цел, чиято реализация ни отне дванадесет години! Пожелавам на всички колеги най-вече да са здрави и въпреки трудния период, през който преминаваме – нека магията на Еньовден да ви стигне с добро и да ви донесе целебна сила и успех!'', сподели пом.фарм. Петрова.

 

Екипът на Credo Web се присъединява към поздрава и пожелава на магистър и помощник-фармацевтите крепко здраве, силен дух и отдаденост на успешното лечение на пациентите!

 

По материала работи: д-р Гергана Профирова

Коментари