Публикация

Стимулант на лентички може да измести синьото хапче

Лентичка, която се топи върху езика, може да се окаже нов по-ефикасен начин за бързо справяне с проблемите, свързани с мъжката потентност.


Експерименталният продукт наподобява лентите за освежаване на дъха и показва обещаващи резултати на тестовете, като дори може да надмине успехите на виаграта.
 
Смята се, че един на всеки двама мъже над 40-годишна възраст страда от време на време от трудности при получаване на ерекция. Причините варират от диабет и хормонални проблеми до стрес и депресия.

Преди появата на виаграта и другите стимуланти, които помагат при еректилна дисфункция, е имало само някои механични методи, които понякога са били болезнени и определено не са били предпочитани.

Въпреки това, хапчетата срещу импотентност също имат недостатъци, тъй като виаграта започва да действа в пълния си потенциал между 30 минути и час след приемането, което може да бъде истински унищожител на страстта.

Новият препарат съдържа същите активни съставки, но в по-малки молекули.

Те са „затворени” в една малка разтворима лента, която се поставя върху езика и се абсорбира за секунди. При първичното проучване, което сравнява изобретението с традиционните хапчета срещу импотентност, е доказано, че лентите освобождават подобни количества от активните вещества в кръвта.

Освен това лентичките действат 30% по-бързо от виаграта.

Това е така, защото лигавицата в устата има стотици малки кръвоносни съдове, които се намират близо до повърхността на бузата и под езика, те осигуряват бърз начин за достъп в кръвотока.

Същата технология може да се използва и за разработването на бързодействащи обезболяващи, медикаменти за високо кръвно налягане и депресия.

Коментари