Публикация

Сокът от картофи и неговото влияние върху здравето

Сокът от картофи и неговото влияние върху здравето

Повишава имунитета

Сокът от картофи съдържа голямо количество витамин С – антиоксидант, борещ се с инфекциите и простудите. Този витамин ефективно предпазва имунната система от вредните патогенни микроорганизми, които могат да предизвикат хронични заболявания.

Спомага храносмилането и намалява стомашните неразположения

Може да облекчи гастрита и да намали стомашните проблеми. Сокът от розови картофи е полезен при лечение на язва. Препоръчителната доза е по половин чаша два-три пъти на ден един час преди хранене.

 

Добро средство срещу киселини

Сокът от картофи е богат на незаменими съединения, които покриват лигавицата на стомаха и понижават киселинността. Специалистите съветват да се пият 3-4 супени лъжици сок от картофи половин час преди хранене.

срещу киселини

Подобрява функциите на черния дроб

Изключително полезен и за жлъчката, и за черния дроб, защото го пречиства, извеждайки токсините от организма.

Лекува ревматоиден артрит

Този ефект се дължи на голямото количество витамин С в сока от картофи. За подобряване на състоянието на ставите е добре да се пият 1-2 чаени лъжички сок преди хранене.

 

Подобрява работата на бъбреците

 

Съдържащият се в картофите калий подобрява функциите на бъбреците. Този елемент е електролит, който регулира баланса на течностите в организма.

Полезен за сърдечносъдовата система

Калият, за който вече споменахме, пречиства артериите от хелестероловите плаки. Това увеличава притока на кръв към сърцето и помага да се предотврати атеросклерозата, както и други сърдечносъдови заболявания.

Увеличава енергията

Сокът от картофи е природен източник на енергия, защото съдържа въглехидрати, които обаче не вредят на организма.

помощ при отслабване

Спомага отслабването

Благодарение на високото съдържание на витамин С в сока от картофи той ускорява обмяната на веществата, което намалява теглото. Този сок потиска чувството на глад и предпазва от преяждане, а това е още един плюс за хората, които искат да отслабнат.

Подмладява

Присъствието в сока от картофи на витамини от групата В, както и антиоксиданти, подобрява кръвообращението, което помага и на клетките на кожата. Това предотвратява появата на бръчки и пигментни петна.

Коментари