Публикация

Д-р Красимир Кенолов е вече част от екипа на „Комплексен онкологичен център – Бургас"

Д-р Красимир Кенолов е вече част от екипа на „Комплексен онкологичен център – Бургас"

Д-р Красимир Кенолов е новия хирург в "Комплексен онкологичен център-Бургас". Завършил е Медицинския университет в Пловдив през 2000 година.

През 2001 година започва работа в УМБАЛ-Бургас, където е практикувал коремна хирургия.

Специализацията си по пластична хирургия придобива в УМБАЛ „Свети Георги“- Пловдив под ръководството на проф. д-р Юрий Анастасов. Специализирал е в редица големи лечебни заведения в страната и чужбина като „Александровска болница” при доц. д-р Роман Романски, Университета в Лил, Франция при проф. д-р Вероник Мартино, проф.д-р Пиер Герески.

"Трябва да си положил много усилия за овладяване в детайли естетично-реконструктивната хирургия, да си имал добри учители и да не си спирал да се усъвършенстваш. Така постепенно може да се достигне момента, в който да прилагаш изкуството да реконструираш", споделя д-р Красимир Кенолов!

 

Ако на жените им предстои хирургия на гърда, могат да потърсят пластичен хирург, с когото да обсъдят възможностите за възстановяване на обема на гърда. Ако са решили да предприемат такава стъпка, трябва да обсъдят показанията, противопоказанията, рисковете и ползите от операциите за реконструкция на гърдата със своя пластичен хирург. Важно е да са наясно с това, което им предстои. Предварително лекарят ще отговори на въпроси относно стъпките, през които трябва да преминат и продължителността на процеса.

 

Комплексът онкохирург - пластичен хирург е най- съвременния подход за намеса при рак на гърдата.

 

Ние в „Комплексен онкологичен център – Бургас" се стараем да избягваме осакатяващи операции, които се отразяват на качеството на живот и психоемоционално състояние на пациентките. Почти всички жени, претърпели отстраняване на гърда, са подходящи за различни видове реконструкция.

 

Нашата цел е естетичната удовлетвореност да върви ръка за ръка със здравето. Здравето е на първо място, но подобреното самочувствие на базата на естетиката не бива да се пренебрегват. Ние сме единствени в страната с подобен мултицентричен екип от специалисти, които осигуряват пълноценна диагностика, реконструктивно лечение и проследяване на рака на гърдата като едновременно с това се грижим и за емоционално естетичната хармония на личността.

Гледаме на нашата работа като мисия за съхраняване живота, здравето и красотата.

 

Приоритетът ни е цялостен подход, без да залитаме в крайности по отношение на хирургията. Оперативните процедури са част от пътя на пациентите, но те не бива да са съсипващи духа и самочувствието. В много звена за лечение на рак на гърдата се отнасят пренебрежително към чувствата на дамите и изпитват тяхната воля, правейки сериозни интервенции с грозни и деформиращи цикатрикси, които неизменно се отразяват на качеството на живот. В цял свят тези методи се считат за остарели и се набляга на естетичната част на хирургията.

Коментари