Публикация

Проф. д-р Красимир Иванов получава орден „Св. св. Кирил и Методий“ - огърлие

Проф. д-р Красимир Иванов получава орден „Св. св. Кирил и Методий“ - огърлие

С орден „Св. св. Кирил и Методий“ - огърлие е удостоен проф. д-р Красимир Иванов с указ на президента, издаден на 22.06.2020 г. и обнародван в Държавен вестник на 30.06.2020 г.

Ректорът на МУ-Варна в периода 2012 – 2020 г. получава високото отличие за значимия му принос в областта на медицинската наука и образование

в Република България, а предложението е направено от Министерски съвет. С орден „Св. св. Кирил и Методий“ се награждават български и чужди граждани, които имат значим принос за развитието на културата, изкуството, образованието и науката.

 

Проф. Красимир Иванов с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие


Проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н., е ректор на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна два последователни мандата в периода 2012-2020 г., а преди това е изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина" – Варна в периода 2001-2010 г. Той е национален консултант по хирургия и почетен член на немското хирургическо дружество. Председател е на УС на Асоциацията на университетските болници в България.


Проф. Иванов е завършил медицина в МУ-Варна през 1986 г.

Има придобити специалности по хирургия и по онкология и магистърски степени по „Стопанско управление“ и „Здравен мениджмънт“

Основните му професионални и научни интереси са свързани с доброкачествените и злокачествените заболявания на гастроинтестиналния тракт (онкологична хирургия), лапароскопската хирургия, роботитизираната хирургия, телемедицината и телехирургията.


Член е на: IASGO (International Associtation of Surgeons, Gastroenterologist, and Oncologist) – Международна организация на хирурзи, гастроентеролози и онколози; ISUCRS – Международна организация на университетските преподаватели по колоректална хирургия; Българско хирургично дружество; Български лекарски съюз; Съюз на учените в България.


Има над 350 научни публикации и множество отличия като лекар, мениджър и общественик.

 

Коментари