Публикация

Един от най-успешните европейски учебници по образна диагностика за първи път на български език в книжарниците на МУ-Варна

Един от най-успешните европейски учебници по образна диагностика за първи път на български език в книжарниците на МУ-Варна

Медицински университет – Варна закупи правата за превода и издаването на Textbook of Clinical Radiology. Определян като безценен наръчник, пътеводител и незаменим образователен инструмент, той е сред най-добрите учебни книги за специалността „Образна диагностика”. За първи път на български език „Учебник по клинична образна диагностика“ вече се продава в книжарниците на МУ-Варна.


Под редакцията на трима австрийски преподаватели по радиология - М. Брайтензеер, П. Покийзер, Г. Лехнер,

оригиналното издание събира в 44 глави всичко, което трябва да знае студентът в областта

Представени са основните аспекти на последните нововъведения във всяка подспециалност и органна система, а съдържанието е богато онагледено със скици, диаграми и илюстрации.


Българската версия на учебника е плод на безрезервния труд на лекари специализанти и специалисти по образна диагностика и нуклеарна медицина от МУ-Варна, Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Св. Марина” - Варна и Клиниката по образна диагностика на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Редактори на българското издание са проф. д-р Боян Балев и проф. д-р Галина Кирова

Екипът от преводачи включва 26 медицински специалисти.

 

Учебникът е предназначен основно за студенти по медицина, но той е доказан верен помощник и за преподаватели, радиолози и други специалисти с интерес в областта. А една от амбициите на авторите, преводачите и редакторите е чрез книгата да успеят да събудят любопитството към тази сфера.

 

„Учебник по клинична образна диагностика“ под редакцията на проф. д-р Боян Балев и проф. д-р Галина Кирова може да бъде закупен в книжарниците на МУ-Варна и в нашия онлайн магазин тук.

Коментари